Ihomuutokset

Keinoja ihomuutoksien hoitoon ja ehkäisyyn

Yleisimpiä ihomuutoksia ovat kovettumat, känsät ja syylät. Ne voivat aiheutua ulkoisesta tekijästä, kuten paineesta ja hankauksesta tai sisäisestä tekijästä, kuten ihosairaudesta. Moneen ihomuutokseen on avuksi itsehoitotuotteita ja kotikikkoja, mutta parhaimmain ja pitkäkestoisemman avun saa jalkaterapeutilta. Hyvien välineiden ja ammattitaidon avulla kipeä känsä ei estä kävelyä, ja kuivat kovettumat eivät hierrä sukkia rikki.

Muutama yleinen vaiva ja keinomme niiden hoitoon

Kovettumat

Kovettuma eli ihon paksuuntuma syntyy hankauksesta, paineesta tai puristuksesta ihon suojaksi. Kovettumat ovat kovia, joustamattomia alueita, joiden väritys voi vaihdella vaaleasta kellertevään ja jopa rusehtavaan tai punertavaan. Kovettuma-alueet voi olla tarkkarajaisia tai rajat voi olla epätarkkoja. Tyypillisimmät alueet kovettumille ovat kantapäät, päkiät ja varpaat. Kovettumien aiheuttajia voi olla esimerkiksi kengät, liikunta, kuiva iho, ikääntyminen, sairaudet sekä jalkaterän ja varpaiden virheasennot kuten vaivaisenluu tai vasaravarpaat.

Näin hoidamme vaivaa

Kovettumat ovat yksi yleisimmistä syistä hakeutua jalkaterapeutin vastaanotolle. Vastaanotollamme tarkastamme jalkojesi kunnon ja suunnittelemme sekä toteutamme hoidon. Lisäksi annamme kotihoito-ohjeet, jotta jalkasi pysyisivät jatkossa hyvässä kunnossa.

Känsät

Tuntuuko, että kävelisit pienten kivien päällä? Sinulla voi olla känsä. Känsä on tarkkarajainen, nappulamainen ihopaksuunnos ja se voi tuntua pieneltä kiveltä jalan alla. Känsä voi olla kova tai pehmeä. Känsän keskellä on kartiomainen ydin, mikä voi aiheuttaa ikävän pistävän tunteen. Känsän ympärys voi olla arka ja kävely hankalaa. Känsät sijaitsevat paine-alueilla, yleisimmin päkiöiden alueella tai varpaissa. Känsä voi olla myös varvasvälissä. Känsien aiheuttajia voivat olla esimerkiksi kengät, liikunta, kuiva iho, ikääntyminen, sairaudet sekä jalkaterän ja varpaiden virheasennot kuten vaivaisenluu tai vasaravarpaat.

Näin hoidamme vaivaa

Vastaanotollamme tarkastamme jalkojesi kunnon ja suunnittelemme hoidon. Välineillämme pystymme poistamaan känsän, jolloin kipukin usein katoaa. Lisäksi annamme kotihoito-ohjeet, jotta jalkasi pysyisivät jatkossa hyvässä kunnossa. Tarvittaessa känsien suojaksi voidaan tehdä silikoninen varvasortoosi.

Syylät

Syylä on viruksen aiheuttama hyvälaatuinen ihomuutos, joita voi esiintyä kaiken ikäisillä. Syylät ovat yleisiä jaloissa ja käsissä, ja jaloissa syylät voivat olla erityisen kipeitä. Koska syylä on viruksen aiheuttama, ei siihen ole lääkitystä, vaan syylä täytyy poistaa syyläkudosta tuhoamalla. Syylä ei välttämättä vaadi hoitoa, ja se saattaa hävitä itsestään, mutta syylän aiheuttama kipu tai kosmeettinen haitta ovat hoidon aiheita.

Näin hoidamme vaivaa

Vastaanotollamme käytämme patentoitua CE-merkittyä lääketieteellistä tuotetta Verrutopia, jonka orgaanisten- ja epäorgaanisten happojen yhdistelmä aiheuttaa HP-viruksen DNA:n hajoamisen ja syyläkudoksen vähenemisen. Hoitoon yhdistetään aina myös syyläkudoksen vuoleminen. Hoito voidaan toistaa 5-14 vrk kuluttua niin kauan, että syylä on hävinnyt. Hoito on usein kivuton ja sopii kaiken ikäisille.

Varaa aika ammattitaitoisille jalkaterapeuteillemme